Oorlogswinsten wegsluizen via Amsterdam

aan: Kamer van Koophandel Amsterdam betreft:brievenbusfirma’s

Geachte mevrouw/heer,

Hedenmiddag heb ik een bezoek gebracht aan twee adressen waar volgens uw handelsregister firma’s die wapens produceren gevestigd zijn. Op de Herikbergerweg 238 zouden we de firma’s Lockheed Martin Global Inc.en Carrier Holdings B.V. moeten aantreffen. Op dat adres is alleen de firma TMF te vinden die zegt de boekhouding voor deze twee bedrijven te doen. Er is geen bezoekadres voor deze firma’s, terwijl dat volgens de regelgeving wel zou moeten.

Op de Hoogoorddreef 15 waar BAE systems en Boeing Netherlands B.V. staan ingeschreven, is een administratiekantoor te vinden onder de naam IQEQ dat zegt de boekhouding voor BAE systems te doen en Boeing heeft daar een eigen administratiekantoor dat de boekhouding van dit bedrijf doet.

Wij vrezen dat deze administratiekantoren de genoemde wapenproducerende bedrijven de mogelijkheid geven om op deze manier de belasting te ontwijken. Zó wordt gefaciliteerd dat de wapenindustrieën met deze langs de randen van de wet manoeuvrerende praktijken ongelooflijk veel geld binnenharken. Er wordt gezegd dat zij zelfs de helft van hun omzet hiermee verdienen.

Wij hopen dat de Kamer van Koophandel als integer instituut er alles aan zal doen om deze praktijken een halt toe te roepen. Doet u alstublieft onderzoek naar de afwezigheid van bezoekadressen bij deze bedrijven en verklaar hun inschrijving bij de KvK als onwettig/ongeldig.

Wij horen graag van u hoe het onderzoek verloopt en of u deze wapenhandelaren aan kunt pakken. Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groeten,
Het Amsterdams Vredesinitiatief