4 maart 2016 Oorlog! Waar is het goed voor?

Zij vluchten voor de gevolgen van onze oorlogen. Hoe dat te stoppen?
Debat 4 maart 2016. Badhuis- Boerhaaveplein. Amsterdam-Oost

Het Amsterdams Vredesinitiatief organiseert een debat avond over oorlog, vluchten en vluchtelingen.
a. Wie vluchten voor de gevolgen van “onze” oorlogen? Abuhassan al Jaberi.
b. – Wording en onttakeling van het Midden-Oosten vanaf de Eerste Wereldoorlog. Max van den Berg. – De drie dimensies van de oorlog in en om Syrië: Robert Soeterik.
Debat o.l.v. René Danen
Het Amsterdams Vredesinitiatief bestaat sinds januari 2016 en wil actie en debat tegen oorlog en voor vrede in Amsterdam. Op vrijdag 29 januari hielden wij een wake tegen de beslissing van Nederland om mee te doen aan de bombardementen op Syrië.
Terwijl Nederland militair sinds 25 jaar deelneemt aan tal van interventieoorlogen gaat de discussie nu vooral over de problemen die grote groepen vluchtelingen uit die oorlogen voor de Europese maatschappij veroorzaken. Laatste oplossing; een NAVO-vloot in de Egeïsche zee.
Hoe de vluchtelingenstroom te laten opdrogen? Dat is de grote vraag!
Op vrijdag 4 maart discussiëren we over het verband van de permanente oorlog in het Midden-Oosten en de groeiende vluchtelingenstroom. Over een maand zullen we opnieuw een vredeswake houden. Op 4 maart hoor je daar meer over. Doe mee!
De titel van de avond is de titel van een lied van Edwin Starr https://www.youtube.com/watch?v=01-2pNCZiNk.
Het Amsterdams Vredesinitiatief wordt ondersteund door de afdelingen van SP, GroenLinks, HTIB, DIDF, Internationale Socialisten, ROOD Amsterdam, SAP/Grenzeloos. En we zoeken versterking. Kom allen en doe mee.