Ban de bom actie

Er ligt een Initiatiefvoorstel op tafel bij de Amsterdamse Gemeenteraad  genaamd: ‘Ban de Bom – Zeg ja tegen het VN kernwapenverbod en zeg nee tegen belastingontwijking door wapenproducenten’. We zijn er trots op dat AVI aan de wieg staat van dit voorstel en dat zes Amsterdamse raadsfracties (die samen een meerderheid vormen) dit Ban de Bom initiatief ondersteunen waarin de regering wordt opgeroepen om het VN-kernwapenverbod te ondertekenen, en ook om alle banden tussen Amsterdam en de hier gevestigde wapenindustrie te verbreken.

Op 2 augustus ging het INF verdrag op de schop. Het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag werd in 1987 getekend door de toenmalige presidenten van de VS en de Sovjet Unie. In februari van dit jaar zegde Trump het verdrag op waarna ook Putin hetzelfde deed. De wereld is opnieuw onveiliger geworden. Tegelijkertijd zijn er grote internationale wapenbedrijven die met een holding in Amsterdam de belasting ontwijken, om zo nog meer geld te verdienen aan oorlog en oorlogsvoorbereiding.

AVI gaat de straat op om handtekeningen op te halen om de Amsterdamse burgemeester te verzoeken dit voorstel te ondersteunen. Halsema moet de regering oproepen actie teondernemen tegen kernwapens en wapenbedrijven. Hierboven staat de voorkant en hieronder de tekst op de achterkant van het kaartje dat gebruikt wordt om handtekeningen te verzamelen. Als je wilt helpen kijk dan op onze facebook pagina voor data en locaties waar we staan  of stuur een email en we sturen je wat kaartjes toe om te laten invullen.

Lees het volledige initiatiefvoorstel_ban_de_bom_def_2 

emailadres: amsterdamsvredesinitiatief@gmail.com